Πέννε ριγκάτε με σαφράν, παρμεζάνα, μπουκιές πέρκας και φρέσκο κρεμμυδάκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πέννε ριγκάτε protein Misko
250 γραμμάρια πέρκα φιλέτο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 γραμμάριο σαφράν σκόνη
80 ml λευκό κρασί
120 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο πέρκας σε μικρές μπουκιές και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννε ριγκάτε μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι πέννε, τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές πέρκας για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, πασπαλίζετε με το σαφράν, σβήνετε με το λευκό κρασί και ανακατεύετε καλά.
Όταν ο λευκό κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε τις πέννε ριγκάτε, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, την τριμμένη παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΣΑΦΡΑΝ

ΥΓΙΕΙΝΟ

×