Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από 1 λάιμ
1 κουταλάκι λουίζα αποξηραμένη
1 κουταλάκι μαντζουράνα αποξηραμένη
2 κουταλάκια αλάτι θαλασσινό νιφάδες πάπρικα
½ κουταλάκι λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ξύλινα καλαμάκια
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες και τοποθετείτε τα σώματα σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, την λουίζα, την μαντζουράνα, το αλάτι πάπρικα και το λευκό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τις γαρίδες σκεπασμένες στο ψυγείο για 20 λεπτά να μαριναριστούν.
Αποσύρετε τις γαρίδες από το ψυγείο και τις περνάτε σε ξύλινα καλαμάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τις γαρίδες και από τις 2 μεριές για συνολικά 3-4 λεπτά.
Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες τις σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα συνοδευμένες με χοντρές φέτες λεμονιού.