Μοσχαράκι κοκκινιστό στον φούρνο σκεπασμένο χωριάτικα φύλλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    2 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

800 γραμμάρια μοσχάρι ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
200 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά πελτέ τομάτα
1 κουταλιά ζάχαρη
250 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
250 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο και κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια το μοσχάρι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το μοσχαρίσιο καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφαιρείτε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το καρότο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε πάλι το μοσχάρι, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, την ζάχαρη, την τριμμένη τομάτα, την τομάτα κονκασέ, λίγο νερό, τους κόκκους μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για περίπου 1½ ώρα.
Όταν το μοσχάρι έχει μαλακώσει και η σάλτσα έχει δέσει, αποσύρετε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, το απλώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Απλώνετε τα χωριάτικα φύλλα σε ένα καθαρό πάγκο, λαδώνετε ένα-ένα φύλλο, το τσαλακώνετε σε στρογγυλές μπάλες και καλύπτεται από πάνω το πυρίμαχο σκεύος με το μοσχάρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ

ΜΟΣΧΑΡΙ

×