Υλικά
Για 4 άτομα
300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
250 γραμμάρια ασπρομανίταρα
250 γραμμάρια πορτομπέλο
250 γραμμάρια brown μανιτάρια
50 γραμμάρια porcini αποξηραμένα
200 ml λευκό κρασί
800 ml ζωμό λαχανικών
120 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Λάδι τρούφας για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολάκι τοποθετείτε τα αποξηραμένα porcini, τα καλύπτεται με βραστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και το βάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο και τα brown μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το αρμπόριο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σιγά-σιγά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά.
Μόλις φτάσετε στην μέση του ζωμού, προσθέτετε στο ριζότο το νερό στο οποίο μουλιάζουν τα porcini και συνεχίζετε μετά με τον ζωμό λαχανικών.
Μόλις το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε το ριζότο σε βαθιά ατομικά πιάτα περιχύνοντας με λίγο λάδι τρούφας από πάνω.