Υλικά
Για 4 άτομα
16 γαρίδες Νο2 καθαρισμένες
Για το πανάρισμα:
2 αυγά
120 γραμμάρια αλεύρι
180 γραμμάρια panko
Για το dip:
1 αβοκάντο ώριμο
100 γραμμάρια μαγιονάτα
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από ½ λάιμ
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και τοποθετείτε σε ένα μπολ το αβοκάντο μαζί την μαγιονάτα, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά, με ένα πιρούνι, να χοντροσπάσει το αβοκάντο και να αναμιχθούν τα υλικά.
Σε τρία μεγάλα βαθιά πιάτα για το πανάρισμα τοποθετείτε το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και το panko.
Περνάτε τις γαρίδες από το αλεύρι πρώτα, τις τινάζετε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το panko.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 3 δάχτυλα ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά ηλιέλαιο τοποθετείτε τις παναρισμένες γαρίδες και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Σερβίρετε τις παναρισμένες γαρίδες μαζί με το dip σε μία μεγάλη πιατέλα.