Υλικά
Για 6 άτομα
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
1200 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
1 κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
250 γραμμάρια φέτα χοντροτριμμένη
120 γραμμάρια ελιές ροδέλα
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβετε την κολοκύθα και την τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσει να μαραίνετε, προσθέτετε την τριμμένη κολοκύθα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και αυτή, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε την κολοκύθα από το τηγάνι, την τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, την τριμμένη φέτα, τις ελιές ροδέλα, τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών και 4 χωριάτικα φύλλα, σταυρωτά, το ένα πάνω στο άλλο, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
Προσθέτετε την γέμιση απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης καλύπτεται από πάνω με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.