Υλικά
Για 4 άτομα
220 γραμμάρια τραχανά γλυκό
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
250 γραμμάρια σάλτσα τομάτα
700 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου
200 γραμμάρια φέτα
250 γραμμάρια τοματίνια
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε, τα τοματίνια στην μέση, την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπέρια μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τον τραχανά, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και τον ζωμό κοτόπουλου κουταλιά-κουταλιά συνεχίζοντας το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι ο τραχανάς να απορροφήσει τον ζωμό και να βράσει.
Όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος προσθέτετε την φέτα, σπασμένη με τα χέρια σας, τα τοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το τραχανότο.
Τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και σερβίρετε.