Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια linguine Barilla
600 γραμμάρια κολοκύθα
2 πιπεριές Φλωρίνης
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους και τις πιπεριές Φλωρίνης σε φιλέτα, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και την ψήνουμε στους 200ο C, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Όταν η κολοκύθα και η πιπεριά είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguine μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα linguine τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε για 1-2 λεπτά τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μία βράση, προσθέτετε την πολτοποιημένη κολοκύθα, ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να πάρει μία βράση.
Προσθέτετε τα linguine, μαζί με λίγο νερό από το οποίο έβραζαν, το πεκορίνο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν τα linguine είναι έτοιμα, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού μαζί με το θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.