Κοπανάκια με χυλοπίτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    50-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 κοπανάκια
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
150 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι πελτέ τομάτα
300 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια χυλοπίτες
500 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κοπανάκια κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αφαιρείτε τα κοπανάκια από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καρότο και το σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε πάλι τα κοπανάκια, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, την τομάτα κονκασέ, τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τo φαγητό να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα κοπανάκια.
Δυναμώνετε την φωτιά, προσθέτετε τις χυλοπίτες και σταδιακά βραστό νερό μέχρι να βράσουν οι χυλοπίτες, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

×