Υλικά
Για 4 άτομα
800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
100 γραμμάρια μπέικον
1 κρεμμύδι
1 τομάτα
250 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί ψίχα
200 γραμμάρια λευκό κρασί
2 αυγά
2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τις πατάτες:
8 πατάτες καθαρισμένες
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
100 ml ζωμό κοτόπουλο
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μέλι, την μουστάρδα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον ζωμό κοτόπουλο, τα κλωναράκια ρίγανης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό, τις απλώνετε καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες ετοιμάζετε τον κιμά, σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί μαζί με το λευκό κρασί, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπάσει το ψωμί και το αφήνετε να μουλιάσει καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε το μπέικον μαζί με την τομάτα και το χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, το μοσχαρίσιο κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τομάτα, το μπέικον, τα αυγά, την γλυκιά πάπρικα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μπαγιάτικο ψωμί, αφού το έχετε στραγγίξει καλά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά τον κιμά για 5-7 λεπτά, πλάθετε 8 μπιφτέκια και τα τοποθετείτε στο αντικολλητικό ταψί με τις πατάτες.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για άλλα 20-25 λεπτά.