Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια spaghettoni No7 Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια καπνιστό σολομό
2 κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml λευκό κρασί
1 συσκευασία pesto Limone Barilla
Για το γιαούρτι μυρωδικών:
200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το γιαούρτι μυρωδικών, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον καπνιστό σολομό σε λωρίδες, τα κολοκυθάκια στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα spaghettoni μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κολοκυθάκι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το pesto Limone, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
Προσθέτετε τα spaghettoni μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον καπνιστό σολομό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με το γιαούρτι μυρωδικών από πάνω.