Υλικά
Για 2 πίτες
1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
8 αυγά
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
40 γραμμάρια corn flour
100 γραμμάρια μέλι
90 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα 4 αυγά μαζί με το γιαούρτι, το corn flour, το μέλι και την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο 2 στρογγυλά αντικολλητικά ταψιά 20 εκατοστών καλά σε όλη την επιφάνεια και στα τοιχώματα.
Απλώνετε ένα-ένα τα 4 φύλλα κρούστας, στο κάθε ταψάκι, αλείφοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με το λιωμένο βούτυρο.
Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στα 2 ταψάκια και το απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια τους.
Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
Αποσύρετε τα ταψάκια από τον φούρνο, βουτυρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας που έχουν μείνει, το κάθε ένα ξεχωριστά και τα τοποθετείτε πάνω στο μείγμα, ατημέλητα, δίνοντας ένα ακανόνιστο κυματισμό στα φύλλα και ύψος στις γιαουρτόπιτες
Τοποθετείτε τις γιαουρτόπιτες στον φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για άλλα 18-20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα τα φύλλα και να τελειώσει το ψήσιμο.
Όταν η γιαουρτόπιτές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν πριν τις ξεφορμάρετε.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπόλικη άχνη ζάχαρη.