Cheesecake με φράουλες  

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 Ώρες

Υλικά

Για 6-8 άτομα / Για ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκατοστών με ύψος 6 εκατοστά

600 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 ζελατίνες
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
300 γραμμάρια μπισκότα Γεμάτα & τραγάνα strawberry secret Αλλατίνη
100 γραμμάρια βούτυρο soft
Για την σάλτσα φράουλας:
200 γραμμάρια φράουλες
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Για το topping:
10-12 φράουλες
4-5 μπισκότα Γεμάτα & τραγάνα strawberry secret Αλλατίνη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα γεμιστά μπισκότα σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο soft, το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με 100 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ελαφρώς, στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις τοποθετούμε στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι ζελατίνες.
Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος με τις ζελατίνες στον κάδο ενός μίξερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα, μέχρι να ξεκινήσει να δένει η κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Για την σάλτσα φράουλας σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τις φράουλες μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζουμε από την φόρμα και σερβίρουμε με την σάλτσα φράουλας από πάνω, τις φράουλες κομμένες σε τέταρτα και τα μπισκότα χοντροσπασμένα

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΚΛΑΣΙΚΟ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

×