Υλικά
Για 6 άτομα
1 φύλλο ζύμη για τάρτα
30 τοματίνια κομμένα στην μέση
4 κουταλιές πέστο βασιλικού
200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
120 γραμμάρια havarti τριμμένο
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
125 γραμμάρια γάλα
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 αυγό
1 κρόκο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο havarti.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γάλα μαζί με την κρέμα, τα αυγά, τους κρόκους, το πέστο βασιλικού, το κατίκι Δομοκού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη για τάρτα σε μία ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα και κόβετε με το πίσω μέρος του μαχαιριού την ζύμη που περισσεύει.
Γεμίζετε την τάρτα με τα τοματίνια και τα τυριά, μοιράζοντας τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την τάρτα και περιχύνετε με μείγμα το γάλακτος, κρέμας, αυγών, πέστο βασιλικού και κατίκι Δομοκού.
Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο κελσίου για 40-45 λεπτά.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν την ξεφορμάρετε και την κόψετε.