Υλικά
Για 8-10 άτομα
500 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
5 ζελατίνες
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
400 γραμμάρια φράουλες
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
300 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
Για την βάση:
225 γραμμάρια πτι-μπερ
100 γραμμάρια βούτυρο soft Lurpak
Για την σάλτσα φράουλας:
200 γραμμάρια φράουλες
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Για το topping:
14-16 φράουλες
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα πτι-μπέρ σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο soft, το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα στα τσέρκια και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
Σε ένα multi τοποθετείτε τα 400 γραμμάρια φράουλες μαζί με τα 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Τοποθετείτε τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και αφήνετε τις φράουλες να βράσουν για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, προσθέτετε μέσα τις ζελατίνες, καλά στημένες, και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα στις φράουλες και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο ενός μίξερ και χτυπάτε, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ξεκινήσει να δένει η κρέμα.
Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τις φράουλες και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Απλώνουμε την κρέμα στα τσέρκια, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Για την σάλτσα φράουλας σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα 200 γραμμάρια φράουλες μαζί με τα 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζουμε από την φόρμα και σερβίρουμε με την σάλτσα φράουλας από πάνω και τις φράουλες κομμένες σε τέταρτα.