Υλικά
Για 2 άτομα
2 burger buns
2 χοιρινές καπνιστές μπριζόλες Μουτεβελής
1 τομάτα κομμένη σε φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλα φύλλα μαρούλι
Για την κρέμα φέτας:
200 γραμμάρια φέτα
50 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
25 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για το κρεμμύδι τουρσί:
2 μέτρια κρεμμύδια
3 κουταλιές χοντρό αλάτι
200 ml λευκό ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για την κρέμα φέτας τοποθετείτε όλα τα υλικά, την φέτα, το γάλα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μικρό μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Για το κρεμμύδι πίκλα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες, τα απλώνετε στο ξύλο κοπής, τα πασπαλίζετε με το αλάτι, τα περιχύνετε με το ξύδι και ανακατεύετε καλά, τρίβοντας τα παράλληλα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνετε τις χοιρινές καπνιστές μπριζόλες για 4-5 λεπτά, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε τις φέτες τομάτας για 2-3 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στήνετε τα burger τοποθετώντας στα ψωμάκια πρώτα την κρέμα φέτας, από πάνω το μαρούλι, πάνω του την ψητή τομάτα, την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα, το πικλαρισμένο κρεμμύδι και τέλος το πάνω μέρος από το ψωμάκι και σερβίρετε.