Ομελέτα Tornado με λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    5-7'

Υλικά

Για 1 άτομο

2 μέτρια αυγά
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
10 γραμμάρια κορν φλάουρ
Για τα λαχανικά:
½ κολοκυθάκι
½ κρεμμύδι
½ μελιτζάνα
½ κόκκινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά
2 ασπρομανίταρα
50 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, την μελιτζάνα, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά και τα ασπρομανίταρα σε κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε την 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε τα λαχανικά για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί αποσύρετε τα λαχανικά από την φωτιά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το κορν φλάουρ μαζί με τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής και περνάτε το μείγμα από μείγμα από μία ψιλή σίτα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε την 1 κουταλιά βούτυρο.
Προσθέτετε το μείγμα του αυγού και περιμένετε 15 δευτερόλεπτα για να ψηθεί λίγο ο πάτος της ομελέτας.
Παίρνετε 2 chopsticks και τραβάτε με αυτά 2 άκρες της ομελέτας στο κέντρο. Κρατάτε τα chopsticks σταθερά και με το άλλο σας χέρι γυρνάτε το τηγάνι από το χερούλι του και αυτό θα περιστρέψει την ομελέτα σε σχήμα “τυφώνα”.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα για να δέσει η ομελέτα. Αφήνετε το επάνω μέρος της ομελέτας σε ελαφρώς ημίρευστη μορφή, ώστε η ομελέτα να είναι μαλακή όταν τη σερβίρετε, επειδή θα συνεχίσει να μαγειρεύεται όταν την αφαιρέσετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε την ομελέτα tornado σε ένα μεγάλο πιάτο πάνω από τα λαχανικά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΥΓΑ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

×