Υλικά
Για 4 άτομα
8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γραμμάρια κουσκουσάκι
1 κρεμμύδι
½ πράσο, μόνο το λευκό μέρος
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
120 γραμμάρια μπρόκολο
2½ λίτρα ζωμό κοτόπουλου
2 κρόκοι αυγού
1 κουταλιά corn flour
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο και το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια, το μπρόκολο σε φουντίτσες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το καρότο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, σβήνετε με τον ζωμό του κοτόπουλου και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά.
Προσθέτετε το κουσκουσάκι μαζί με το μπρόκολο 11-13 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Όταν η κοτόσουπα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά, τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους μαζί με το corn flour, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
Με μια κουτάλα σούπας προσθέτετε σιγά-σιγά ζωμό μέσα από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
Περιχύνετε με το αυγολέμονο την σούπα, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε προσεχτικά και σερβίρετε.