Soft cake με μπισκότα και σαντιγί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-22'

Υλικά

Για 4 άτομα

150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
210 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
55 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κρόκο
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 συσκευασία Γεμάτα & τραγανά Gianduja chocolate Αλλατίνη
¾ κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
Για το σερβίρισμα:
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές αχνή ζάχαρη

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και με το φτερό τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά μαζί με τον κρόκο και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν μέσα στο μείγμα.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού μαζί με τα μπισκότα χοντροκομμένα στο κάδο του μίξερ συνεχίζοντας, σε χαμηλή ταχύτητα το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Απλώνουμε την ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-22 λεπτά.
Όση ώρα ψήνετε το soft cake στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
Όταν το soft cake είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, τοποθετούμε από πάνω την σαντιγί σε ροζέτες, με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, λίγα μπισκότα χοντροσπασμένα και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΕΙΚ

ΜΠΙΣΚΟΤΟ

×