Κορμός με κρέμα μόκα και σοκολατένια βουτυρόκρεμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ

Υλικά

Για 4 άτομα

Για το παντεσπάνι:
4 ασπράδια
4 κρόκοι
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια corn flour
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα μόκα:
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
140 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
40 γραμμάρια νερό
4 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
2 ζελατίνες
Για την σοκολατένια βουτυρόκρεμα:
250 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές κρέμα γάλατος Arla
45 γραμμάρια κακάο
Για το σερβίρισμα:
Φρέσκα κόκκινα φρούτα
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι σε ένα μίξερ τοποθετείτε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή μαρέγκα.
Όταν είναι έτοιμη αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τους κρόκους μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις.
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το corn flour και το προσθέτετε και αυτό σε 2-3 δόσεις στην μαρέγκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ταψί, κάνετε μία λεπτή στρώση με το μείγμα για παντεσπάνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 10-12 λεπτά.
Όταν το παντεσπάνι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα μόκα, τοποθετείτε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν και σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα 40 ml νερό μαζί με τον στιγμιαίο καφέ, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί το νερό και να λιώσει ο καφές.
Όταν οι ζελατίνες μαλακώσουν, τις αποσύρετε από το νερό, τις στύβετε καλά, τις προσθέτετε στο κατσαρολάκι με τον καφέ και ανακατεύετε καλά να λιώσεουν.
Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέτετε το μείγμα του καφέ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο καφές στην κρέμα.
Για την βουτυρόκρεμα, στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε, σε δυνατή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το κακάο μαζί με τις 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνετε την κρέμα μόκα στο παντσπάνι, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 δαχτύλων από την κάθε μεριά, τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Αποσύρετε τον κορμό από το ψυγείο, τον καλύπτεται, με την βοήθεια μίας σπάτουλας, με την βουτυρόκρεμα, τοποθετείτε πάνω τα κόκκινα φρούτα, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ

ΚΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

×