Υλικά
Για 4-6 άτομα
Με σοταρισμένα μανιτάρια, αλμυρή κρέμα γιαουρτιού με τυρί κρέμα, τραγανό προσούτο και σχοινόπρασο
Για την αλμυρή κρέμα:
190 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για τα μανιτάρια:
200 γραμμάρια ασπρομανίταρα
200 γραμμάρια brown μανιτάρια
1 κουταλιά βούτυρο
Για το τραγανό προσούτο:
4 φέτες τραγανό προσούτο
Για το σερβίρισμα:
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Με τραγανά κρουτόν με ελαιόλαδο, κρέμα γιαουρτιού αρωματισμένη με μπλε τυρί, σοταρισμένα τοματίνια και πάστα ελιάς
Για την κρέμα μπλε τυρί:
190 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
50 γραμμάρια μπλε τυρί
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για τα κρουτόν:
2 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί κομμένο σε κυβάκια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τα τοματίνια:
150 γραμμάρια τοματίνια κομμένα σε τέταρτα
2 κουταλάκια θυμάρι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
100 γραμμάρια πάστα ελιάς
Με κινόα, γιαούρτι αρωματισμένο με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες λιαστές τομάτας και πέστο βασιλικού
Για το γιαούρτι:
190 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
Για το πέστο βασιλικού:
6 κλωνάρια βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
25 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
70 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Για το σερβίρισμα:
250 γραμμάρια κινόα βρασμένη
240 γραμμάρια λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Με σοταρισμένα μανιτάρια, αλμυρή κρέμα γιαουρτιού με τυρί κρέμα, τραγανό προσούτο και σχοινόπρασο
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνετε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το προσούτο.
Στήνετε τα ποτηράκια τοποθετώντας πρώτα τα σοταρισμένα μανιτάρια, από πάνω την κρέμα γιαουρτιού, το τραγανό προσούτο, σπασμένο με τα χέρια σας και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Με τραγανά κρουτόν με ελαιόλαδο, κρέμα γιαουρτιού αρωματισμένη με μπλε τυρί, σοταρισμένα τοματίνια και πάστα ελιάς
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το μπλε τυρί, το λιώνετε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτετε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τα κυβάκια ζυμωτού ψωμιού και τα σοτάρετε μέχρι να απορροφήσουν όλο το ελαιόλαδο και να γίνουν τραγανά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ξανάβετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τις 3 κουταλιές για τα τοματίνια, να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα τοματίνια, σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα τοματίνια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύετε.
Στήνετε τα ποτηράκια τοποθετώντας πρώτα τα κρουτόν, από πάνω την κρέμα γιαουρτιού με μπλε τυρί, τα σοταρισμένα τοματίνια και τέλος την πάστα ελιάς.
Με κινόα, γιαούρτι αρωματισμένο με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες λιαστές τομάτας και πέστο βασιλικού
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, την ψιλοκομμένη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Για το πέστο τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά.
Στήνετε τα ποτηράκια κάνοντας λεπτές στρώσεις από την ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα, την κινόα, το πέστο βασιλικού και το αρωματισμένο γιαούρτι.