Ρύζι πιλάφι με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο
175 γραμμάρια κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια ρύζι parboiled
1 αρωματικό μπουκέτο (πράσο, μαϊντανός, δάφνη και γαρύφαλλο)
875 ml ζωμό κοτόπουλο
4 στήμονες σαφράν
40 γραμμάρια σταφίδα
40 γραμμάρια cranberries αποξηραμένα
40 γραμμάρια blueberries αποξηραμένα
70 γραμμάρια κάσιους χοντροκομμένα
70 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
50 γραμμάρια κουκουνάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια σοτέζα (χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα 100 γραμμάρια βούτυρο.
Μόλις λιώσει σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κουκουνάρι, τα κάσιους και το φιστίκι Αιγίνης σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το ρύζι, τον ζωμό κοτόπουλο, το σαφράν, το αρωματικό μπουκέτο, τα cranberries και τα blueberries και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο στους 200ο C, στον αέρα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

×