Ρολάκια με φύλλο κρούστας γεμιστά με χαλβά, μαρμελάδα πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-15'

Υλικά

Για 16-20 ρολάκια

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά
350 γραμμάρια χαλβά από ταχίνι
125 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
125 γραμμάρια κουβερτούρα
Λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Καρύδια χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

Σε ένα καθαρό πάγκο απλώνετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε σε τρία κομμάτια στην μεγάλη πλευρά του φύλλου.
Τοποθετείτε 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, και απλώνετε στην μικρή πλευρά λίγο χαλβά, από πάνω λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι και τέλος λίγη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, αφήνοντας δεξιά και αριστερά ένα περιθώριο περίπου 1 δαχτύλου.
Διπλώνετε τα φύλλα κρούστας σχηματίζοντας ένα ρολάκι, κλείνοντας καλά τις άκρες και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο τον χαλβά.
Ψήνετε τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 12-15 λεπτά.
Μόλις τα ρολάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε περιχύνοντας με λίγο μέλι και χοντροσπασμένα καρύδια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΕΥΚΟΛΟ

ΧΑΛΒΑΣ

×