Υλικά
Για 6 άτομα
350 γραμμάρια mascarpone
80 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
380 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Για την βάση:
1 συσκευασία Γεμάτα & Τραγανά orange blossom Αλλατίνη
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για το topping:
6 βερίκοκα
1 κουταλάκι βούτυρο
50 ml χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα 2/3 από τα μπισκότα πορτοκαλιού σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα ισομερώς σε ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα
Σε ένα μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ξεκινάει να αφρατεύει.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το mascarpone μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα τυριών στην κρέμα που ξεκινάει να αφρατεύει και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα ισομερώς στα ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1½-2 ώρες να παγώσουν καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα βερίκοκα στα 8.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά τα βερίκοκα, προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρουν τα φρούτα.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε πάνω στην κρέμα τα σοταρισμένα βερίκοκα και τα υπόλοιπα μπισκότα πορτοκαλιού, χοντροσπασμένα.