Υλικά
Για 4 άτομα
300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
16 γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια λευκό κρασί
1200 γραμμάρια ζωμό οστρακοειδών
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για την κρέμα τυριού:
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
400γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λάιμ, την σκόνη τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις αποσύρετε από την φωτιά.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο .
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρει χρώμα, προσθέτετε το αρμπόριο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό οστρακοειδών σιγά –σιγά μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Όταν το ριζότο είναι έτοιμο το σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα και τοποθετείτε από πάνω τις σοταρισμένες γαρίδες μαζί με 1-2 κουταλιές από την κρέμα φρέσκου τυριού και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.