Υλικά
Για ½ λίτρο
1 κρόκος
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1-2 κουταλιές λευκό ξύδι
500 γραμμάρια ηλιέλαιο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τον κρόκο μαζί με την μουστάρδα Dijon και με ένα σύρμα τα ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε λίγο αλάτι και ρίχνετε με σταθερή, μικρή ροή το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Μπορείτε να προσθέτετε λίγο παγωμένο νερό κατά την διάρκεια την διαδικασίας όταν σφίγγει πολύ η μαγιονέζα.
Όταν το μείγμα έχει ενσωματώσει όλο το ηλιέλαιο, προσθέτετε το λευκό ξύδι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και αλάτι, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά στην μαγιονέζα.