Υλικά
Για 4 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο
2 κουταλιές soft Lurpak
1 λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε το λεμόνι από την φλούδα, κόβετε την σάρκα του λεμονιού σε κυβάκια και κόβετε σε φέτες τις 3 σκελίδες του σκόρδου.
Τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ την σάρκα του λεμονιού μαζί με το σκόρδο, τα κλωναράκια θυμάρι, την μία κουταλιά soft, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι το εσωτερικό του κοτόπουλου, το γεμίζετε με το μείγμα του λεμονιού, το τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και το δένετε με το μαγειρικό σπάγκο ξεκινώντας από την πλάτη του, περνώντας τον σπάγκο από την πάνω μεριά ανάμεσα στα πόδια και το στήθος, τα γυρνάτε στο τελείωμα των ποδιών και δένετε σφιχτά.
Αλείφετε εξωτερικά το κοτόπουλο με το υπόλοιπο soft και το πασπαλίζετε καλά, περιμετρικά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 60-70 λεπτά, βρέχοντας το ανά χρονικά διαστήματα με τα υγρά που θα αφήσει κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψετε.