Kοτόπουλο με γλάσο αχλαδιού και πλιγούρι με πιπεριές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    ΏΡΑ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
Για το γλάσο:
3 αχλάδια πολύ ώριμα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
3 κουταλιές μέλι
50 ml λευκό κρασί
100 ml ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
40 γραμμάρια βούτυρο
Για το πλιγούρι:
200 γραμμάρια πλιγούρι
600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
80 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα αχλάδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το μέλι μαζί με τον ζωμό λαχανικών και αφήνετε τα αχλάδια να βράσουν μέχρι να γλασάρουν.
Αποσύρετε τα αχλάδια από τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα multi μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι το κοτόπουλο, το τοποθετείτε στην κοτοπουλιέρα και με ένα πινέλο, περνάτε όλο το κοτόπουλο με το γλάσο αχλαδιού.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 1½ ώρα, περνώντας ανά 15 λεπτά το κοτόπουλο με το γλάσο αχλαδιού.
Όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο, τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε το πλιγούρι για 7-9 λεπτά και όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το σουρώνετε και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες και τις πολύχρωμες πιπεριές σε μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να ξεκινήσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το πλιγούρι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο και το σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα μαζί με το πλιγούρι με τις πολύχρωμες πιπεριές.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΧΛΑΔΙ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

×