Βασική σάλτσα τομάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    40-50'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 τομάτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες οριζόντια στα δύο και τις τρίβετε στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν στο μισό.
Προσθέτετε την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά την σάλτσα τομάτας.
Τοποθετείτε την σάλτσα, ζεστή, σε ένα γυάλινο, αποστειρωμένο βάζο, κλείνετε και τοποθετείτε ανάποδα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΤΟΜΑΤΑ

×