Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια spaghettini No3 integrale Barilla
350 γραμμάρια σταμναγκάθι
3 καλαμάρια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
80 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το σταμναγκάθι για 6-7 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καλαμάρια σε ροδέλες, χοντροκόβετε το σταμναγκάθι και τις σκελίδες του σκόρδου σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το spaghettini integrale μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα spaghettini, τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα καλαμάρια μαζί με το σκόρδο για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σταμναγκάθι μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών και τα spaghettini integrale, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τα spaghettini με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.