Γύρος και λουκάνικα με πίτες και dip

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 γύρος χοιρινός Εν Ελλάδι Creta Farms
1 γύρος κοτόπουλο Εν Ελλάδι Creta Farms
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα Τρικάλων με πράσο Creta Farms
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα Creta Farms
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με γραβιέρα Κρήτης Creta Farms
10 μικρές πίτες
Για την σος μουστάρδας:
300 γραμμάρια μαγιονέζα
25 γραμμάρια κέτσαπ
40 γραμμάρια μουστάρδα πικάντικη
10 γραμμάρια Worcestershire sauce
Για το dip λιαστής τομάτας:
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια γιαούρτι
100 γραμμάρια λιαστή τομάτας
20 γραμμάρια ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γιαούρτι την λιαστή τομάτα, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σος μουστάρδας, την μαγιονέζα, την κέτσαπ, την πικάντικη μουστάρδα και την Worcestershire sauce και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε μία πλάκα ψησίματος σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα χωριάτικα λουκάνικα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την πλάκα ψησίματος, τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα και συνεχίζετε ψήνοντας τους 2 γύρους, τον χοιρινό και τον κοτόπουλο για 6-7 λεπτά.
Όταν ο γύρος είναι έτοιμος τον τοποθετείτε και αυτόν μαζί με τα λουκάνικα, ψήνετε και τις μικρές πίτες για 2-3 λεπτά και σερβίρετε μαζί με τα λουκάνικα, τους γύρους και τα 2 dip στην μέση του τραπεζιού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

BBQ

ΓΥΡΟΣ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

×