Υλικά
Για 4 άτομα
380 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
210 ml γάλα
5 γραμμάρια ζελατίνη φύλλα
420 ml κρέμα γάλακτος Arla
Για την βάση:
250 γραμμάρια μπισκότα βουτύρου
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Για την σάλτσα:
200 γραμμάρια κόκκινα φρούτα
100 γραμμάρια ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
Κόκκινα φρούτα
80 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης ψίχα
Εκτέλεση
Σπάτε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετείτε σε ένα μπεν-μαρί να λιώσει.
Σε ένα μικρό μπολ με πολύ παγωμένο νερό βυθίζετε τις ζελατίνες και τις αφήνετε να μαλακώσουν.
Τοποθετείτε έναν κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, μαζί με το γάλα, να ζεσταθεί και όταν είναι έτοιμο, στραγγίζετε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτετε στο γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως.
Προσθέτετε το γάλα στην λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάτε το μείγμα με μία ηλεκτρική ράβδο και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, σκεπασμένο με μία μεμβράνη, η οποία να ακουμπάει την κρέμα.
Για το μπισκότο, τοποθετείτε τα μπισκότα βουτύρου σε ένα multi και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο το προσθέτετε στο μπολ με τα τριμμένα μπισκότα, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε το μείγμα σε ποτήρια.
Σε ένα άλλο multi τοποθετείτε τα κόκκινα φρούτα μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα.
Μόλις η κρέμα λευκής σοκολάτας παγώσει την μοιράζετε ισομερώς στα ποτήρια, τοποθετείτε από πάνω την σάλτσα κόκκινων φρούτων και τέλος προσθέτετε από πάνω τα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης.