Ζαμπόν ψητό γλασαρισμένο στον φούρνο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κομμάτια ζαμπόν ψητό gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
Χυμό από 2 πορτοκάλια
3 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
60 γραμμάρια βερίκοκο αποξηραμένο
Για τις baby πατάτες:
1½ κιλό baby πατάτες
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα και χυμό από 2 μανταρίνια
1 κουταλιά πετιμέζι
100 γραμμάρια βερίκοκα
70 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα multi τοποθετείτε τον χυμό από τα πορτοκάλια μαζί με την μουστάρδα, το μέλι τα 60 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι, το βάζετε σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες σε τέταρτα κατά μήκος και τα 100 γραμμάρια βερίκοκα στην μέση και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το χυμό από τα μανταρίνια, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε το ψητό ζαμπόν και με ένα μαχαίρι χαράζετε το μέρος της πέτσας σε μικρό, μπακλαβαδωτό σχήμα.
Τοποθετείτε το ψητό ζαμπόν στο ταψί μαζί με τις baby πατάτες, το αλείφετε με το μείγμα πορτοκαλιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά, περνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ζαμπόν με το μείγμα πορτοκαλιού για να αποκτήσει ένα έντονο γλασάρισμα.
Όταν το ζαμπόν με τις baby πατάτες είναι έτοιμες, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί λίγα λεπτά, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα μαζί με τις baby πατάτες και όσο γλάσο έχει απομείνει από πάνω.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

×