Penne one pot pasta με λουκάνικο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια penne rigate Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 χωριάτικα λουκάνικα
300 γραμμάρια brown μανιτάρια
300 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
100 ml λευκό κρασί
500 ml ζωμό κοτόπουλο
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες, τα brown μανιτάρια στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι ξεκινήσουν να μαραίνονται.
Προσθέτετε το χωριάτικο λουκάνικο μαζί με τα brown μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα το λουκάνικο.
Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Προσθέτετε τις penne rigate, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσουν οι penne, συμπληρώνοντας βραστό νερό όποτε χρειάζεται.
Όταν οι penne είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΣΠΑΝΑΚΙ

×