Υλικά
Για 4 άτομα
8 ψωμάκια για hot dog
1 συσκευασία λουκάνικα Φρανκφούρτης γαλοπούλας ‘Χωρίς’ Creta Farms
1 συσκευασία λουκάνικα Φρανκφούρτης χοιρινό Εν Ελλάδι Creta Farms
Για τα hot dog χοιρινό:
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
30 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
30 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές βούτυρο
4 φέτες μπέικον
200 γραμμάρια μαγιονέζα
100 γραμμάρια μουστάρδα
2 κουταλιές Worcestershire sauce
250 γραμμάρια cheddar τριμμένο
Για τα hot dog γαλοπούλας:
2 αβοκάντο, ώριμα
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια τοματίνια
200 γραμμάρια βρασμένη λευκή κινόα
4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια μοτσαρέλα φρέσκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία σοτέζα με βραστό νερό τοποθετείτε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης και τα αφήνετε 3-4 λεπτά να ζεσταθούν.
Για τα χοιρινά hot dog, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πασπαλίζετε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τοποθετείτε τις φέτες μπέικον σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί και τις ψήνετε στο grill του φούρνου για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την μαγιονέζα μαζί με την μουστάρδα και την Worcestershire sauce και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε 4 ψωμάκια hot dog, βάζετε πρώτα την μαγιονέζα με την μουστάρδα, το χοιρινό λουκάνικα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το cheddar και τέλος το τραγανό μπέικον και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι.
Για τα hot dog γαλοπούλας καθαρίζετε τα ώριμα αβοκάντο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Λιώνετε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε τα τοματίνια κομμένα σε τέταρτα, την κινόα, το σχοινόπρασο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανοίγετε τα υπόλοιπα ψωμάκια hot dog, βάζετε το spread αβοκάντο, το λουκάνικο γαλοπούλας, τα τοματίνια με την κινόα, την μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε και αυτά στο ταψάκι με τα υπόλοιπα hot dog.
Ψήνετε τα hot dog στο grill του φούρνου για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρετε.