Υλικά
Για 4 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κουταλιές soft Lurpak
Για τα λαχανικά:
10 baby πατάτες
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
10 τοματίνια
1 κρεμμύδι
6-7 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές soft Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα θρύμματα ξύλου για κοτόπουλο σε νερό για 20 λεπτά να μουλιάσουν και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε στο σκεύος καπνίσματος, το βάζετε στο BBQ και το ανάβετε να ζεσταθεί καλά.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο στην κοτοπουλιέρα, περνάτε όλο το κοτόπουλο με τις 2 κουταλιές soft και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε την κοτοπουλιέρα στο BBQ με το καπνιστήριο, ψήνοντας το κοτόπουλο για περίπου 1½ ώρα, αφήνοντας το καπνιστήριο για τα πρώτα 35-40 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λαχανικά, τις baby πατάτες σε τέταρτα και τα υπόλοιπα σε μεγάλες μπουκιές, το κολοκύθι, την μελιτζάνα, το κρεμμύδι και τα τοματίνια στην μέση.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά στο μαντεμένιο ταψάκι, με τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, προσθέτετε το soft, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μαντεμένιο ταψάκι στο BBQ και ψήνετε τα λαχανικά για 40-45 λεπτά.