Φρέσκα μυρωδικά με φράουλες και dressing με μαστίχα Χίου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'

Υλικά

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 ματσάκι φρέσκο μυρώνι
1 ματσάκι φρέσκια καυκαλήθρα
2 μικρά ξερά κρεμμυδάκια
20 μικρές φράουλες
1 κουταλιά παπαρουνόσπορο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές λικέρ μαστίχας Skinos
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγετε τα ματσάκια των φρέσκων μυρωδικών από το λάστιχο η από τον σπάγκο που τα κρατάνε και κόβετε όλα τα φυλλαράκια τους ένα-ένα.
Σε μια βαθιά λεκάνη με κρύο νερό τα βουτάτε μέσα και τα πλένετε καλά.
Στην συνέχεια τα αφήνεται σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν τα νερά και τα τοποθετείτε πάνω σε μια στεγνή καθαρή πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία τους.
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
Πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε στα τέσσερα.
Τις τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το λικέρ μαστίχας Χίου για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτετε στο μπολ με τις φράουλες τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών μαζί με τις 2 υπόλοιπες κουταλιές ελαιόλαδο τις ροδέλες κρεμμυδιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μυρωδικά σαν σαλάτα μαζί με τις φράουλες σε ατομικά πιάτα.

×