Υλικά
Για 4 άτομα
575 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
575 γραμμάρια ζυμωτό
650 γραμμάρια νερό
16 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
20 γραμμάρια αλάτι
200 γραμμάρια soft Lurpak
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το ζυμωτό και το βούτυρο και ζυμώνετε μέχρι να απορροφήσουν τα άλευρα το βούτυρο.
Προσθέτετε το νερό μαζί με την μαγιά και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Προσθέτετε το αλάτι και συνεχίζετε το ζύμωμα για 8-10 λεπτά, δίνεται στο ζυμάρι ένα σχήμα καρβελιού και το αφήνετε, σκεπασμένο, να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες, μέχρι να γίνει σχεδόν διπλάσιο.
Τοποθετείτε το ζυμάρι σε ένα καθαρό πάγκο, το χτυπάτε με τα χέρια σας, τα το σχηματίζετε σε καρβέλι, το τοποθετείτε μέσα στην γάστρα και το αφήνετε στις ίδιες συνθήκες να ξαναφουσκώσει.
Ανάβετε στο BBQ την δεξιά και την αριστερή εστία σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί μέχρι τους 180ο C, χαράζετε το ψωμί με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετείτε την γάστρα με το ψωμί στο κέντρο για περίπου 1½ ώρα.