Παστουρματζίδικο ΜΙΡΑΝ – Νέο κατάστημα στον Πειραιά

Χρώμα και άρωμα Ανατολής στην καρδιά της Αθήνας, και με νέο αλλαντοπωλείο τώρα και στην Πειραϊκή Αγορά αλλά και σε μικρά παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

miran megali

                                                                             logo miran alantopoiio 1

 

Παστουρματζίδικο ΜΙΡΑΝ
 
Χρώμα και άρωμα Ανατολής στην καρδιά της Αθήνας, και με νέο αλλαντοπωλείο τώρα και στην Πειραϊκή Αγορά αλλά και σε μικρά παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.
 
Προϊόντα Μιράν. Παστουρμάς, σουτζούκι… Εκεί που η παράδοση συναντιέται με την άριστη τεχνογνωσία δημιουργεί την επιτομή της παραδοσιακής γεύσης! Στο φιλικό, γεμάτο χρώμα και μυρωδιές, περιβάλλον των αλλαντοπωλείων Μιράν ο επισκέπτης είναι πάντα ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος. Στα μεγάλα, μοναστηριακού τύπου, τραπέζια στο κέντρο, αλλά και στον, ελαφρώς, υπερυψωμένο χώρο του μαγαζιού, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να κάνει μια γευσιγνωσία, πριν αποφασίσει…! Παστουρμάς από καμήλα, βουβαλίσιος, (αποκλειστικό προιόν ΜΙΡΑΝ με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας),  πρόβειος παστουρμάς, ο ονομαστός άοσμος χωρίς να αφαιρέσουμε το τσιμένι, καθώς και τα περίφημα σουτζούκια, σουτζούκι  κανγκάλ πέταλο και μπατόν, αλλά και τα καυτερά καισαριώτικα πλεχτά σουτζούκια  και φίνα βοδινά λουκάνικα ριγανάτα με ελάχιστο λίπος. Όλα τα παραγωγικά προϊόντα που φέρουν την σφραγίδα Μιράν.  Προιόντα ΜΙΡΑΝ εκτός από την Ευριπίδου 45, στην Αθήνα και την Τσαμαδού 2, στον Πειραιά μπορούμε να βρούμε σε μικρά παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.
 
 
Το πασίγνωστο παστουρματζίδικο με τα εκλεκτά προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα Μιράν, τώρα και στον Πειραιά, στην καρδιά της πειραϊκής αγοράς.
 
Ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, αυτό που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Τσαμαδού 2 και Γούναρη, θα φιλοξενεί πλέον τα εκλεκτά, παραδοσιακά προϊόντα του Μιράν. 
Πλατό με σουτζούκι, παστουρμά και άλλων ανατολίτικων εδεσμάτων προσφέρονται συνοδεία τσίπουρου και τσικουδιάς. Έτσι ο πελάτης έχει την ευκαιρία πριν ψωνίσει, να κάνει τη δοκιμή του, αλλά και να ξαποστάσει.
Η ευωδιά του παστουρμά, αλλά και ο εντυπωσιακός χώρος του μαγαζιού, οδήγησαν τα βήματα της νεαρής τουρίστριας, που μπήκε, είδε και… κάθισε…, αφού ρώτησε ευγενικά, αν μπορεί…
Έτσι, ευγενικά, ξεκίνησε και η φιλική κουβεντούλα που είχα με το πανέμορφο κορίτσι, βέρα Δανέζα, που, αυθόρμητα μου είπε: “περνούσα, ξαφνιάστηκα με το μαγαζί, μπήκα και απλά θέλω να μάθω”. 
Γεμάτη περιέργεια άκουσε ότι ο Μιράν, εκεί, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας βρίσκεται από το 1922!  Από κείνα τα μαύρα χρόνια που ο παππούς Μιράν Κουρουνλιάν ξεριζώθηκε οικογενειακά από την Καισάρεια της Καππαδοκίας και βρέθηκε στον Πειραιά, στην Παλιά Κοκκινιά. Μέσα όμως από την απόλυτη πίκρα του ξεριζωμού, ο παππούς, είχε ένα τεράστιο ατού. Κατείχε και “κουβαλούσε” μαζί του το μυστικό της συνταγής του αυθεντικού

παστουρμά, του αυθεντικού σουτζουκιού. Έτσι, δραστήριος και θεληματικός, ξεκίνησε την μικρή του παραγωγή, που πρόσφερε μέσα από τo , μόλις 3 τετραγωνικών μέτρων, μαγαζάκι της οδού Ευριπίδου 45. Πολύ γρήγορα οι μερακλήδες αθηναίοι ανακάλυψαν τα εδέσματα του Μιράν. Το μικρό μαγαζάκι έσφυζε από κόσμο καθημερινά… Ο καιρός πέρασε, το μικρό μαγαζάκι μεγάλωσε, το μικρό εργαστήρι, προσαρμόστηκε στις ανάγκες της εποχής και φτάνουμε στο σήμερα, στην τρίτη γενιά Μιράν με επικεφαλής στο αλλαντοπωλείο τον εγγονό Μιράν, συνονόματο του παππού και τον αδελφό του Κρικόρ, που έχει αναλάβει τη σύγχρονη μονάδα παραγωγής. “Μια ιστορία, σαν παραμύθι”, μου λέει εντυπωσιασμένη η νεαρή Δανέζα. Εντυπωσιασμένη από το χώρο, την ιστορία του και πάνω απ’ όλα από τα εξαιρετικά προϊόντα που δοκιμάζει με ιδιαίτερη χαρά. Ο παστουρμάς και το σουτζούκι, αλλά και όλα τα εκλεκτά προϊόντα που βρίσκονται στις προθήκες του μαγαζιού, φαντάζουν στα μάτια της, σαν μικρά αριστουργήματα εικαστικού ενδιαφέροντος. “Προϊόντα σπάνια, που καταφθάνουν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και που είναι αποτέλεσμα μερακλήδων μικρών παραγωγών”, της εξηγώ. 
Φεύγοντας, ανανεώνει με πολλή χαρά το ραντεβού μας, η νεαρή Δανέζα για τα μέσα του του Νοέμβρη, τότε που θα έχουν ξεκινήσει τα Σαββατιάτικα γιορτινά συναπαντήματα, με μουσική, γευσιγνωσία. Γευσιγνωσίες, μέσα από τη μορφή χαρούμενης γιορτής, και μέσα από το γνωστό φιλικό περιβάλλον του Μιράν.
 Χαρίζοντας μια μικρή γεύση ιστορίας στη φίλη μας, βρήκα την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω ότι μια νέα σεζόν ξεκινάει από τα παστουρματζίδικα Μιράν, με πολλές νέες εκπλήξεις σε ότι αφορά πάντα τη γεύση, τη σωστή γαστρονομία, την ποιότητα, και το νέο προϊόν, τον παστουρμά από βουβαλίσιο κρέας που παράγεται με την συνεργασία του Μπόρα στις Σέρρες.  
 
Ο Μιράν πάντα πιστός στο σύνθημα «στηρίζουμε μικρούς Έλληνες παραγωγούς» ξεκινάει και φέτος, όπως και πέρυσι τα καθιερωμένα πλέον προγράμματα γευσιγνωσίας στο αλλαντοπωλείο της οδού Ευριπίδου 45 και στον Πειραιά στην Τσαμαδού 2 και Γούναρη στην Αγορά. 
 
 
 
 

 

Πρατήριο Ιστορικό κέντρο Αθήνας:
Ευριπίδου 45, 105 54 Αθήνα 

megali athina

 

Πρατήριο Αγορά Πειραιά:
Τσαμαδού 2, Πειραιάς 

megali

×