Υλικά
Για 4 άτομα
1200 γραμμάρια μοσχαρίσια σπάλα Μπούμπας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά αλεύρι
400 ml λευκό κρασί
Χυμό από ½ λεμόνι
1 συσκευασία ποικιλία μανιταριών Δίρφυς
1 συσκευασία λεντινούλα Δίρφυς
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής χοντροκόβετε τα μανιτάρια και το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όση ώρα σοτάρετε το μοσχάρι σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το αλεύρι να εξαφανισθεί.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το θυμάρι και την ρίγανη, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 2-2½ ώρες.
Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.