Γίγαντες σαλάτα με φιστίκι Αιγίνης και κάπαρη

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια γίγαντες βρασμένοι
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 πιπεριές Φλωρίνης
120 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ψίχα
100 γραμμάρια κάπαρη
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια, χοντροκόβετε τα φιστίκια Αιγίνης και την κάπαρη.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με τους γίγαντες, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τους γίγαντες από το τηγάνι, τους τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε το φιστίκι Αιγίνης, την κάπαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τα μυρωδικά, ανακατεύετε καλά και σερρβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΙΓΑΝΤΕΣ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

×