Υλικά
Για 4 άτομα
2 κομμάτια ενός κιλού χοιρινή πανσέτα με το δέρμα Μπούμπας
3 κουταλιές χοντρό αλάτι
Για την BBQ sauce:
250 γραμμάρια κέτσαπ
4 κουταλιές λευκό ξύδι
5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές μελάσα
3 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά Worcestershire sauce
1 κουταλάκι πικάντικη μουστάρδα
1½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 συσκευασία μείγμα για κρέας Aroma
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Εκτέλεση
Τοποθετείτε την χοιρινή πανσέτα σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε το δέρμα σε σχήμα ρόμβου.
Αλείφετε πολύ καλά την πέτσα με το χοντρό αλάτι, ανάβετε τον αριστερό και τον δεξί καυστήρα του BBQ, τοποθετείτε την πανσέτα στον σβηστό καυστήρα στο κέντρο του BBQ, για έμμεσο ψήσιμο στους 180ο-190ο C και την ψήνετε για 60-70 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται οι πανσέτες, sε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά για την BBQ sauce, την κέτσαπ, τα λευκό ξύδι, την μελάσα, το μέλι, το ελαιόλαδο, την Worcestershire sauce, την πικάντικη μουστάρδα και την καπνιστή πάπρικα.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι στο γκάζι του BBQ και βράζετε την BBQ sauce για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, για να λιώσει η ζάχαρη και να αναμιχτούν καλά τα υλικά και τα αρώματα.
Όση ώρα βράζει η BBQ sauce σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα μυρωδικά μείγμα για κρέας.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.
Μόλις περάσουν τα 70 λεπτά, ανεβάζετε λίγο την θερμοκρασία του BBQ και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να τραγανίσει η πέτσα της πανσέτας.
Αποσύρετε την πανσέτα από το BBQ, την κόβετε και την περιχύνετε με την BBQ sauce.