Υλικά
Για 4 άτομα
4 burger buns
4 φύλλα λαχανίδα
4 αυγά
4 φέτες μπλε τυρί Castello Danablu Arla
Για το μπιφτέκι:
800 γραμμάρια κιμά από μοσχίδα Μπούμπας
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη
Για το κρεμμύδι τουρσί:
2 μέτρια κρεμμύδια
3 κουταλιές χοντρό αλάτι
200 ml λευκό ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τον κιμά από μοσχίδα μαζί με το ελαιόλαδο, την φρέσκια ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνετε καλά.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί, πλάθετε 4 μπιφτέκια, τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετείτε στο BBQ και ψήνετε και ψήνετε για 6-8 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές.
Μαζί με τα μπιφτέκια τοποθετείτε στο BBQ την λαχανιδά, με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και στο ραφάκι του BBQ τα burger buns να ζεσταθούν.
Όση ώρα ψήνονται τα υλικά σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες, τα απλώνετε στο ξύλο κοπής, τα πασπαλίζετε με το αλάτι, τα περιχύνετε με το ξύδι και ανακατεύετε καλά, τρίβοντας τα παράλληλα.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στο γκάζι του BBQ σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα αυγά.
Όταν όλα είναι έτοιμα, τα τοποθετείτε στο ξύλο κοπής και στήνετε τα burger.
Τοποθετείτε τα υλικά με την εξής σειρά, το κάτω burger bun, το κρεμμύδι τουρσί, το μπιφτέκι μοσχίδας, την λαχανίδα, το μπλε τυρί, το τηγανιτό αυγό και τέλος το πάνω burger bun και σερβίρετε.