Υλικά
Για 4 άτομα
12 μπούτια κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κόκκινα
1 πορτοκάλι κομμένο στα 8
100 λευκό κρασί
180 ml ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές πιπερόριζα τριμμένη
2 κουταλιές κιτρινόριζα τριμμένη
3 πιπεριές Ινδιών αποξηραμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στα 8 και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τα μπούτια κοτόπουλου, να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.
Όταν τα μπούτια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, αφήνοντας τα λιπαρά στο τηγάνι, και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Πασπαλίζετε τα μπούτια κοτόπουλο με την τριμμένη πιπερόριζα και την κιτρινόριζα, ανακατεύετε καλά να πάνε παντού και τοποθετείτε τα μπούτια σε ένα ταψί.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με τα λιπαρά που έχουν μείνει από το κοτόπουλο και σοτάρετε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
Σβήνετε τα κρεμμύδια με το λευκό κρασί και τα τοποθετείτε στο ταψί μαζί με το κομμένο πορτοκάλι, τον ζωμό κοτόπουλο, τις πιπεριές Ινδιών και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πάρει ωραίο χρώμα.