Υλικά
Για 4 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο Χωρικό Αγγελάκης
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
3 πράσα
2 σκελίδες σκόρδο
Σάρκα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές πετιμέζι
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέσα-έξω, και το αλείφετε με ελαιόλαδο, περιμετρικά σε όλη του την επιφάνεια και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τα πράσα σε μεγάλα κομμάτια, την σάρκα του πορτοκαλιού σε κυβάκια και το σκόρδο σε φέτες.
Τα τοποθετείτε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, το θυμάρι, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του μπολ περιμετρικά του κοτόπουλου στο ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
Τα τελευταία λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία του φούρνου για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.