Πίτα με μυζήθρα και ελιές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    55-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
500 γραμμάρια μυζήθρα
150 γραμμάρια φέτα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
180 γραμμάρια λιαστές τομάτες
160 γραμμάρια ελιές Καλαμών ροδέλα
2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
2 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την μυζήθρα και την φέτα, τριμμένες με τα χέρια σας, τα αυγά, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα χωριάτικα φύλλα σε ένα καθαρό πάγκο και τα κόβετε στην μέση κατά μήκος σε 2 κομμάτια.
Απλώνετε μία λωρίδα γέμισης στο χωριάτικο φύλλο και το διπλώνετε σε σχήμα ρολού, κλείνοντας καλά τις άκρες.
Τοποθετείτε τα ρολάκια χωριάτικο φύλο σε ένα παραλληλόγραμμο, αντικολλητικό ταψί, καλά λαδωμένο, τοποθετώντας το ένα ρολάκι δίπλα στο άλλο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 60 λεπτά.

×