Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
500 γραμμάρια πράσα
500 γραμμάρια σέλινο
200 γραμμάρια σελινόριζα
Λίγα φύλλα σέλινο
80 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
1 κουταλιά αλεύρι
120 ml λευκό κρασί
1000 ml ζωμό κοτόπουλο
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε κοντές λωρίδες.
Τοποθετείτε μια σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπουκιές κοτόπουλου είναι έτοιμες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πράσα σε χοντρές φέτες, το σέλινο σε χοντρές φέτες, την σελινόριζα σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, το πράσο, το σέλινο και την σελινόριζα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι, προσθέτετε το κοτόπουλο πάλι στην σοτέζα μαζί τα φύλλα σέλινου και το ρύζι, σβήνετε με το λευκό κρασί και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 25-30 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.