Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια ταλιατέλες
1 συσκευασία γαρίδες Ινδοειρηνικού χωρίς κέλυφος Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές κάπαρη
100 ml λευκό κρασί
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
150 γραμμάρια παρμεζάνα
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις ταλιατέλες.
Όση ώρα βράζουν οι ταλιατέλες, τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσει το πράσο αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε την κάπαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού μαζί με τις ταλιατέλες, τις γαρίδες και την παρμεζάνα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρόναδα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγο σχοινόπρασο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.