Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 πατάτες
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 κουταλάκια κουρκουμά
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε κύβους, τα καρότα μαζί με το πράσο και τα κολοκυθάκια σε φέτες και χοντροκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε ελαφρώς τα λαχανικά για 2-3 λεπτά, πασπαλίζετε με τον κουρκουμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε 2 λίτρα νερό και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπακαλιαράκια, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αποσύρετε τα μπακαλιαράκια σε μία πιατέλα, αφαιρείτε σε ένα μπολ κάποια υγρά από την σούπα και με ένα pimer την περνάτε μέχρι να γίνει βελουτέ, προσθέτοντας το ξύσμα μαζί με το χυμό λάιμ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και υγρά που αφαιρέσατε μέχρι να πάρει την υφή που επιθυμείτε.
Αφαιρείτε το κόκαλο από τα μπακαλιαράκια και σερβίρετε την σούπα σε βαθιά ατομικά πιάτα με τα μπακαλιαράκια από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.