Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1 μεγάλο λάχανο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κολοκυθάκι
100 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Για το αυγολέμονο:
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κρόκους
1 κουταλιά corn flour
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το κοτσάνι από το λάχανο, το τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει με το κοτσάνι προς τα πάνω και αφαιρείτε ένα-ένα μόλις ζεματιστούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο και το κολοκυθάκι.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι μαζί με το καρότο, το πράσο, το σκόρδο και το κολοκυθάκι για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε από την φωτιά.
Ξεδιαλύνετε τα καλά φύλλα από το λάχανο και τα γεμίζετε με την γέμιση και τα τυλίγετε καλά.
Όσα φύλλα περισσέψουν ή δεν είναι για γέμισμα τα κρατάτε και τοποθετείτε τα μισά στον πάτο της κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε τους λαχανοντολμάδες.
Τοποθετείτε τους τυλιγμένους λαχανοντολμάδες μέσα στην κατσαρόλα, τον ένα δίπλα στον άλλον, για να μην ανοίξουν, προσθέτετε νερό, τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα από το λάχανο πάνω τους μαζί με ένα πιάτο γυρισμένο ανάποδα.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σιγομαγειρεύετε τους λαχανοντολμάδες για περίπου 40-45 λεπτά, συμπληρώνοντας υγρά όποτε χρειάζεται.
Για το αυγολέμονο σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους μαζί με το χυμό λεμονιού και το corn flour και τα χτυπάτε με ένα σύρμα.
Προσθέτετε σιγά –σιγά τα υγρά από τους λαχανοντολμάδες στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθεί ο κρόκος και μόλις φτάσει το αυγολέμονο στην ίδια θερμοκρασία με τους λαχανοντολμάδες, περιχύνετε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε ανακινώντας την κατσαρόλα αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση και αποσύρετε από την φωτιά.